Ένα διαδικτυακό μάθημα ζωγραφικής στο σπίτι.



Αγαπητοί γονείς και φίλοι του εργαστηρίου.
Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να προσέχετε την υγεία σας και την οικογένεια σας. Η ζωή μας άλλαξε σε απίστευτο βαθμό, ξαφνικά και απότομα και προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε και να κατανοήσουμε την αινιγματική περίοδο που διανύουμε. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη και τις τεχνικές της, σαν μια διέξοδο στην πίεση των συνθηκών.
Color is a cure for the soul! Το χρώματα είναι από μόνα τους θεραπευτικά για την ψυχή!

Για τα παιδιά !
Ένα διαδικτυακό μάθημα ζωγραφικής στο σπίτι. Εδώ θα δείτε ένα βίντεο, από το κανάλι μας στο YouTube, που κινηματογραφήσαμε πριν από κάποια χρόνια για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Παρακολουθώντας το τα παιδιά μπορούν να το αναπαράγουν και στο σπίτι.

Με την ευκαιρία θέλουμε να σας ρωτήσουμε εάν
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ?
Σαν εκπαιδευτικός γνωρίζω από την εμπειρία των 15 χρόνων, πως ένα από τα πιο ευεργετικά ωφέλει της δημιουργικής διαδικασίας είναι η ανθρώπινη επαφή και η αλληλεπίδραση με την ομάδα. Ένα ολοκληρωμένο μάθημα απαιτεί την προσωπική επαφή δασκάλου και μαθητή με σκοπό να καταφέρουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές και νοητικές τους δεξιότητες.
Δυστυχώς όμως, οι συνθήκες απομόνωσης προβλέπεται να κρατήσουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' όσο υπολογίζαμε και αυτή η επαφή θα μας λείψει. Ίσως λοιπόν πρέπει να βρούμε έναν συμβιβαστικό, κατά την γνώμη μου, τρόπο να μείνουμε δημιουργικοί, έστω και με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε διαδικτυακά μαθήματα- συναντήσεις μπορείτε να στείλετε ένα email με τα παρακάτω στοιχεία:
Δηλώνω πως ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω σε ψηφιακές συναντήσεις, καλλιτεχνικής παιδείας που πιθανόν να πραγματοποιήσει ο πολιτιστικός σύλλογος του Αρτ φακτορι, χώρος ανάπτυξης της ανθρώπινης δημιουργικότητας, Ύδρας 44Β, 54638, Θες/νίκη για τα μέλη του. Ονοματεπώνυμο παιδιού και ηλικία παιδιού. Ονοματεπώνυμο γονέα στο ttrigoni@yahoo.com  
Έτσι θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τον αριθμό των ατόμων για να οργανώσουμε τον τρόπο που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα αυτά. Αναλυτικότερες πληροφορίες θα λάβετε οι ενδιαφερόμενοι αφού πρώτα αποφασιστεί η υλοποίηση τους. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή υγεία και πολύ υπομονή!
Ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι μπορείτε να παρακολουθείτε στην σελίδα μας στο facebook.https://www.facebook.com/artfactorytrigoni/

Για τους ενήλικες !
 Ένας ουρανός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Όσο βρίσκεστε σπίτι προσπαθήστε να αφιερώνετε κάθε μέρα λίγο από τον χρόνο σας στην ζωγραφική, σαν άσκησ
η διαλογισμού και ψυχοθεραπείας. Μια ώρα την ημέρα ανακατεύοντας χρώματα αρκεί για να κατευναστεί η ανησυχία, το άγχος και κακή διάθεση. Έτσι σαν φάρμακο δοκιμάστε το συστηματικά!
Για θέμα σας προτείνω να συνθέσετε ουρανούς σε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων στα σύννεφα. Ένας ουρανός την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα! Χωρίς άγχος και μεγάλες προσδοκίες απολαύστε την διαδικασία και αφήστε τα χρώματα να κάνουν την δουλειά τους.
Μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα μας στο face book ArtFactory ΟΜΑΔΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ και να βρείτε υλικό για έμπνευση και καθοδήγηση.https://www.facebook.com/groups/468076010585059/
Εκεί κοινοποιώ φωτογραφίες από πίνακες με ουρανούς και βιντεάκια  από το youtube. Μπορείτε να προμηθευτείτε απλά υλικά από το σούπερ μάρκετ, όπως μπλοκ ζωγραφικής και τέμπερες ( χρώματα σε μικρά σωληνάρια που διαθέτουν συνήθως τα καταστήματα). Οι τέμπερες μπορούν να αραιωθούν με πολύ νερό, σαν ακουαρέλες ή να χρησιμοποιηθούν πηχτές σαν τα ακρυλικά δίνοντας διαφορετικό αποτέλεσμα πάνω στο μπλοκ. Μπορείτε επίσης όταν στεγνώσει να προσθέσετε και επιπλέον χρωματικούς τόνους από πάνω με ξηροπαστέλ που απλώνονται με το δάκτυλο. Γενικά μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι υλικά διαθέτετε στο σπίτι προσπαθώντας να πετύχετε συνδυασμούς χρωμάτων και υφής! Περιμένω να μοιραστείτε με την ομάδα τις απόπειρες σας. Καλή συνέχεια σε όλους. Να προσέχετε και καλή αντάμωση!



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου