ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ με θέμα : ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ!


Αγαπητοί γονείς.
Για να παροτρύνουμε τα παιδιά  να ασχοληθούν περισσότερο με την τέχνη στο σπίτι και να μένουν λιγότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες προτείνουμε :
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ με θέμα :
ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ!  για παιδια 3-14 ετών. 
Μπορείτε να ενημερώσετε τα παιδιά σχετικά με τον διαγωνισμό και να τους παρέχετε απλά υλικά ζωγραφικής που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ σε ένα μπλόκ ή και σε μεμονωμένες, αριθμημένες σελίδες.
ΠΩΣ .
Ζωγραφική: Ζητήστε από τα παιδιά να κάνουν μία ζωγραφιά κάθε ημέρα, όπου θα φαντάζονται και θα απεικονίζουν ‘’ Έναν υπέροχο κόσμο’’.  Ενθαρρύνετε τα να κάνουν και περισσότερες από μία, ώστε να επιλέξουν την καλύτερη της ημέρας. Οι ζωγραφιές θα δημιουργήσουν ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο από τις ημέρες στο σπίτι.  Τα υλικά και η τεχνική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι απολύτως ελευθέρα. Οι ζωγραφιές θα πρέπει να έχουν ημερομηνίες και έναν ΤΙΤΛΟ. Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να συνοδεύονται και από μία γραπτή παράγραφο που θα εκφράζουν τις σκέψεις τους σχετικά με τον τίτλο της ημέρας.
Δημιουργική γραφή: Μπορείτε να διαλέξετε τρεις λέξεις που βρίσκονται στον πίνακά σας και με αυτές να γράψετε ένα πεζό ( μέχρι 300 λέξεις).Οι λέξεις αυτές μπορούν να βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο κείμενο σας .Σε περίπτωση , βέβαια ,που θα θέλατε και σας είναι πιο εύκολο να γράψετε ένα ποίημα, μπορείτε επίσης να το επιλέξετε.
2.Σας επισυνάπτω έναν πανελλήνιο διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, προκειμένου να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.
Από πού έρχονται οι  ΙΔΕΕΣ.
 Πυγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσουν εικόνες, τοπία, πρόσωπα κ.α  τόσο από την φαντασία των παιδιών όσο και από την ‘’ΕΡΕΥΝΑ’’.  Ναι η φαντασία χρειάζεται πολλές φορές τροφή ! Η τροφή αυτή είναι διάχυτη μέσα στον κόσμο των εικόνων και των βιβλίων που μας περιβάλλουν. Πχ. Τοπία από μακρινά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε, εικόνες της φύσης που μας συναρπάζουν με τα χρώματα και τα σχήματα τους, αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του ανθρώπου αλλά και έργα μεγάλων καλλιτεχνών και συγγραφέων και πολλά άλλα.  Η έρευνα των εικόνων που θα αποτελέσουν πυγή έμπνευσης,  για τα μεγαλύτερα παιδιά ,μπορεί να γίνει και μέσω του υπολογιστή, αλλά τουλάχιστον ο χρόνος αυτός μπροστά στην οθόνη θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός με έναν συγκεκριμένο σκοπό! Ο χρόνος που αφιερώνει ο καλλιτέχνης στην αναζήτηση της έμπνευσης είναι εξίσου μεγάλος με αυτόν της υλοποίησης του έργου. 
 Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος ζωγράφος:  Η έμπνευση υπάρχει… αλλά πρέπει να σε συναντήσει τη στιγμή που δουλεύεις!  Πάμπλο Πικάσο.
Έτσι λοιπόν ελπίζουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αξιοποιήσουν πιο δημιουργικά αλλά και μεθοδικά τον χρόνο τους . Θέλουμε επίσης να διευκολυνθούν και οι γονείς που αναζητούν τρόπους να απασχολήσουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι δίνοντας τους κίνητρα έκφρασης και  καλλιτεχνικής ενασχόλησης.
Με την επιστροφή μας στο εργαστήριο τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην τάξη τους και θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους  για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε.
Κάποιες  επιπλέον συναντήσεις- παρουσιάσεις  θα πραγματοποιηθούν για τους φίλους που δεν παρακολουθούν συστηματικά τα μαθήματα του εργαστηρίου, αλλά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Φυσικά δωράκια επιβράβευσης θα υπάρχουν για όλα τα παιδιά! 
Μας έχουν λείψει οι πολύχρωμες, δημιουργικές και γεμάτες φασαρία στιγμές που περνάμε συνήθως εδώ στο εργαστήριο. Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί ο χρόνος της  προηγούμενης απαγόρευσης λειτουργίας από τα αρμόδια υπουργεία. Θα σας  ενημερώνουμε για τις εξελίξεις. Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά, να περνάτε όμορφες στιγμές με τα παιδιά στο σπίτι και να ξαναϊδωθούμε σύντομα χαρούμενοι και υγιείς. 
Εκ μέρους όλης της δημιουργικής ομάδας του Art Factory σας ευχόμαστε καλή ευκολία και καλή έμπνευση !
Με εκτίμηση Τατιάνα Τριγώνη, Μαρία Καστανάρα, Μαίρη Χατζηαγγελίδου, Μάρα Μπαχά, Βικτώρια Φούρναρη.  







Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου