Με το βλέμμα στραμμένο στους εφήβους!

 Με το βλέμμα στραμμένο στους εφήβους!

 Στην κρίσιμη αυτή η ηλικία η μετουσίωση της εσωτερικής έντασης σε κάποια μορφή τέχνης είναι λυτρωτική ( μουσική, χορός, εικαστικά κλπ.) Η ανάγκη αυτή συχνά παραμελείται εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων στο σχολείο. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως η διαχείριση του χρόνου μας, είναι και αυτή μια πολύτιμη κατάκτηση που πρέπει να μάθουμε σε νεαρή ηλικία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μας μεγαλώνοντας ως ενήλικες.
Η ζωγραφική και oi εικαστικές τέχνες, σύμφωνα με την Ψυχολογία, αποτελούν ένα μέσο έκφρασης, ανάπτυξης και επικοινωνίας των νέων. Συμβάλλουν στην πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Οι τέχνες μπορούν να διαμορφώσουν, να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν έναν έφηβο να ξεφύγει από προβλήματα και άγχη. 
Αναζητώντας νέους δρόμους που θα βοηθήσουν τους εφήβους να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους διάθεση και να μη χάσουν την πολύτιμη επαφή τους με τον κόσμο της τέχνης και της έκφρασης, προτείνουμε τα παρακάτω εργαστήρια και δράσεις για παιδιά στην εφηβική - προεφηβική ηλικία.

Εργαστήριο σχεδίου Manga 12-18 ετών.
Σάββατο ώρα 1-3 και 3-5μ.μ. 

Ζωγραφική και σχέδιο για εφήβους 11 -18 ετών.
 Δευτέρα ή Πέμπτη 7-9μ.μ.

TEENS WORKSHOP : ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤ. ΩΡΑ 5-9Μ.Μ. 
( ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!)








Πολλές φορές μου λένε οι γονείς «δεν ξέρει ακόμα τι θέλει, δεν έχει κάποιον στόχο» και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό για δύο λόγους, πρώτον δεν έχουν ακόμα εμπειρίες και δεύτερον έχει τόση «φασαρία» γύρω τους που δεν μπορούν να ακούσουν τη δική τους φωνή!
🎶Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να ακούς και να "τραγουδάς το δικό σου τράγουδι"!🎶
Τι γίνεται όμως, όταν γύρω σου ακούγονται τραγούδια, που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τη χαρά και την ουσία; Μήπως ήρθε η ώρα να τα αποδομήσουμε και να τα ξαναγράψουμε από την αρχή;
Σε αυτό το πλαίσιο θα υιοθετήσουμε ένα τραγούδι trap και θα το κάνουμε δικό σου!
➡️ Εάν είσαι 12 ετών και άνω, σε περιμένουμε να γίνουμε μια ωραία παρέα με σεβασμό στη μοναδικότητα και τη δημιουργικότητα του καθενός!
Τι θα κάνουμε;
✨ Θα μιλήσουμε για τα σωστά κριτήρια επιλογής σπουδών, για τους παράγοντες επιτυχίας και για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της αυθεντικότητας.
✨ Θα διαβάσουμε παρέα τους στίχους ενός trap τραγουδιού και στίχο - στίχο θα δουλέψουμε αντικαθιστώντας, λέξεις, φράσεις,νοήματα.
✨ Στόχος είναι να γίνει το δικό σου τράγουδι εκπροσωπώντας τη δική σου ποιότητα, περνώντας το δικό σου μήνυμα.
Εισηγήτριες:
Κρίστυ Κωστάρα: Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Find Your Bliss
Βικτώρα Φούρναρη: Παιδαγωγός,Ιδρύτρια της Ανοιχτής Βεντάλιας: Ελεύθερη - θεραπευτική γραφή για παιδιά, εφήβους & ενήλικες
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου