«Με τα μάτια της καρδιάς»1. Ανιχνεύοντας την έννοια του διαφορετικού.
Δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι. Για παιδιά από 9-12 ετών.
Το βιβλίο  «Με τα μάτια της καρδιάς» είναι  μια βαθιά συγκινητική ιστορία για  τη διαφορετικότητα. Η διαφορετικότητα που μας αφορά όλους  πλέον και πολύ. Τα  παιδιά  καλό είναι να δέχονται όλο και περισσότερα ερεθίσματα για να την  ενσωματώσουν , όσο  γίνεται πιο γλυκά και ομαλά στη ζωή  τους. Να ζουν δίπλα στο  «διαφορετικό»  δίχως να το φοβούνται.
Για τους παραπάνω λόγους η δράση μας προσανατολίστηκε σε μια σειρά από παιγνιώδεις ασκήσεις θεάτρου και δημιουργικής γραφής, προκειμένου να φέρει τους μικρούς φίλους και φίλες στην όλο και πιο βαθιά κατανόησή της.
Έτσι, το αναγκαίο προκύπτει με τρόπο φυσικό και αβίαστο, δίνοντας την ευκαιρία  στα  παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν και την ίδια στιγμή να προβληματιστούν.
Οι   ήρωες της ιστορίας  με τη δράση τους και τις επιλογές τους θα τους αφήσουν μια γλυκιά  ανάμνηση, άλλα και θα τους κάνουν δώρο ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίζουν τη διαφορετικότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους.
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα ζεστό κι όμορφο παραμύθι.
 Και πώς θα γίνει αυτό; Μα θα το ανακαλύψουμε μαζί στο ArtFactory με ένα ευφάνταστο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την δημιουργική γραφή με τις θεατρικές τεχνικές. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα δουλεύουν διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος, αλλά και των μεμονωμένων συναντήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Οι τρεις συναντήσεις:
Ανιχνεύοντας την έννοια του διαφορετικού. 9 Φεβρουαρίου.
Μέσα από την αλληλεγγύη. 23 Φεβρουαρίου.
Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη. 8 Μαρτίου. 

Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.
Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Πότε: 9 Φεβρουαρίου / 23 Φεβρουαρίου / 8 Μαρτίου.
Ώρα 11:00π.μ. -1:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 8€ .                                                                                         Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 και 6942533497.                                   

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου