Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου.Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ, του Ρόμπερτ Φίσερ
Το δίλημμα και το μονοπάτι της Αλήθειας.
 Για παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Ένας καλός, ευγενικός και στοργικός ιππότης αποφασίζει μια μέρα να βγάλει την πανοπλία του. Όμως κάτι τρομερό συμβαίνει… Η πανοπλία του έχει σκουριάσει και δεν βγαίνει με τίποτα! Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά, μια γλυκιά και συγκινητική περιπέτεια, δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα από τον Ρόμπερτ Φίσερ, που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.
Και πώς θα γίνει αυτό; Μα θα το ανακαλύψουμε μαζί στο ArtFactory με ένα ευφάνταστο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την δημιουργική γραφή με τις θεατρικές τεχνικές. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 αυτοτελείς συναντήσεις, οι οποίες θα δουλεύουν διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος, αλλά και των μεμονωμένων συναντήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και πάνω.
Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.
Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Α΄ συνάντηση, 20 Οκτωβρίου, ώρα 11:00- 1:00.
Το δίλημμα και το μονοπάτι της Αλήθειας. Τι θα κάνει ο ιππότης μας όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βγάλει την πανοπλία του; Πόσο εύκολη είναι μια τέτοια απόφαση, η οποία, όμως, θα τον οδηγήσει στο μονοπάτι της Αλήθειας; Μέσω του γραπτού λόγου, της ατομικής έκφρασης, αλλά και της συνεργασίας, τα παιδιά διερευνούν τα συναισθήματα και τα διλήμματα του ήρωα, αποκτώντας ενσυναίσθηση και κατανοώντας την σημασία της επιλογής, της αποφασιστικότητας και  του στόχου.
Κόστος συμμετοχής: 10€, 16€ για τα δύο αδελφάκια. Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 και 6942533497.                                   
Που: Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος. Ύδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη, Δείτε τον χάρτη στην ιστοσελίδα μας. www.artfactorytrigoni.com
Β΄ συνάντηση, 17 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-1:00.
Το κάστρο της σιωπής και της γνώσης. Δύο κάστρα που δεν μοιάζουν με όσα γνώρισε ο ιππότης μέχρι σήμερα, θα του αποκαλύψουν την ομορφιά και την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και την σημασία της αγάπης. Παιχνίδια συνειρμών, ρόλων, στίχοι τραγουδιών και «μαγικοί καθρέφτες» μας καλούν να παίξουμε, να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε σε μια υπέροχη περιπέτεια που μας ταξιδεύει από κάστρο σε κάστρο!
Γ΄ συνάντηση, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-1:00.
Το κάστρο της Θέλησης και της Τόλμης. -Τι γυρεύεις στο κάστρο της Θέλησης του Θάρρους; - Μπορείς να σκεφτείς κανένα καλύτερο μέρος να μείνω; Είμαι ο Δράκοντας του Φόβου και της Αμφιβολίας. Λίγο πριν φτάσει στην κορυφή της Αλήθειας, ο ιππότης έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση έως τώρα. Τα μαθήματα που πήρε από το ταξίδι του θα τον βοηθήσουν; Μέσω της αφήγησης, του παιχνιδιού, της δραματοποίησης και της δημιουργικής γραφής αναζητούμε τους δικούς μας δράκους του Φόβου και της Ανασφάλειας με σκοπό να τους αντιμετωπίσουμε!


« Ένας πολύχρωμος σκαντζόχοιρος»
Καλλιτεχνική δράση για παιδιά και γονείς μαζί. Παιδιά 3 - 5 ετών.
Το καλοκαίρι πέρασε κι έφτασε το φθινόπωρο.O Ερμόλαος, ο σκαντζόχοιρος, είναι έτοιμος να ξεκουραστεί και για τον χειμώνα βαριά να κοιμηθεί. Χτενίστηκε, στολίστηκε και γρήγορα αποκοιμήθηκε. Όμως δίχως να το καταλάβει, παράξενοι επισκέπτες του δημιουργούν μεγάλη συμφορά, καθώς πρόκειται να μείνει χωρίς αγκάθια.  Κι όταν ξυπνήσει και το δει θα λυπηθεί πάρα πολύ, τα αγκάθια του χρειάζεται πολύ.  Γρήγορα λύση πρέπει να βρεθεί !
Στο ταξίδι αυτό με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, την δραματοποίηση και τον αυτοσχεδιασμό θα ανακαλύψουμε το θεατρικό φαινόμενο, την δημιουργικότητα και την φαντασία. Με οδηγό το παιχνίδι και την συντροφικότητα θα διασκεδάσουμε με τις περιπέτειες των ζώων στο φθινοπωρινό δάσος, θα παρατηρήσουμε και τέλος θα επικοινωνήσουμε τα αισθήματα μας.
Συντονίζουν οι: Μαίρη Χατζαγγελίδου, θεατροπαιδαγωγός,Μάρα Μπαχά, θετροπαιδαγωγός. 
Πότε: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Ώρα 6:00- 7:00. Και 7:15- 8:15. Διάρκεια 1:00.Κόστος συμμετοχής: 10€ για το ζευγάρι παιδιού-γονιού, 16€ για τα δύο αδελφάκια!  Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 και 6942533497.                                    
Που: Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος. Ύδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη,                     Δείτε τον χάρτη στην ιστοσελίδα μας. www.artfactorytrigoni.com
Διευκρίνιση: Δεν υπάρχει χώρος για τα καρότσια.
Ερχόμαστε με άνετα και πρόχειρα ρούχα! 

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου