« Η τέχνη δεν είναι για τους λίγους αλλά ούτε και για τους πολλούς, είναι για τον καθένα μας προσωπικά» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σε μία εποχή που το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα έχει να ανταποκριθεί σε δύσκολες προκλήσεις, ο πολιτιστικός σύλλογος του Art Factory ενδυναμώνει τη σχέση συνεργασίας με τους συλλόγους γονέων ,με σκοπό την υλοποίηση καλλιτεχνικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων .Με στόχο  την ανάπτυξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και δίνοντας έμφαση στην παιδική ηλικία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καλλιτεχνικές δράσεις εκεί που υπάρχει το κάλεσμα και η ανάγκη για τη διάδοση πολιτιστικών αξιών μέσα από την τέχνη .
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων του 80ου  Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το ArtFactory  υλοποίησε την καλλιτεχνική δράση: 
Όταν οι πίνακες  ζωντανεύουν… ''Τα πορτραίτα του Πικάσο''
Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο με εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή! Μέσα από την διαδραστική και πολύ διασκεδαστική διαδικασία τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το έργο του διάσημου σύγχρονου καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο, ζωγράφισαν, έπαιξαν θεατρικά παιχνίδια, έγραψαν το δικό τους μοντέρνο ποίημα και φυσικά έγιναν κομμάτι του τρισδιάστατου πίνακα. Περάσαμε πολύ όμορφα με τα παιδιά του σχολείου που μας εξέπληξαν θετικά με την δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό τους και το ανεπτυγμένο πνεύμα συνεργασίας . Ελπίζουμε να δώσαμε κάποια ερεθίσματα στα παιδιά προκειμένου να εξερευνήσουν τις κλίσεις και ταλέντα τους . Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων του 80ου δημοτικού σχολείου για την πρόσκληση και προσμένουμε την συνέχεια! 









Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου