«Το δέντρο που έδινε», Δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι, παιδιά 8-12 ετών.


 Το υπέροχο παραμύθι του Shel Silverstein, «Το δέντρο που έδινε», ζωντανεύει στο χώρο του Artfactory, σε 2 δίωρες συναντήσεις. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 χρονών, συνδυάζει θεατρικές τεχνικές και την μαγεία της δημιουργικής γραφής, και μας φέρνει κοντά σε πανανθρώπινα θέματα όπως η φιλία, η χαρά της ζωής, η έννοια του ανικανοποίητου, καλλιεργώντας παράλληλα και μία περιβαλλοντική ηθική για το πώς «υπάρχουμε» μέσα στη φύση.
ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ. 
 Ά συνάντηση: Στην ηρεμία και την αρμονία της φύσης, σε ένα όμορφο και πυκνό δάσος, ένα αγόρι καταφθάνει και δεν αργεί να αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με μια μηλιά. Τι είναι, όμως, η φιλία; Τι σημαίνει παίρνω και δίνω μέσα σε αυτή; Θα αντέξει η σχέση του αγοριού και της μηλιάς στο χρόνο;

Ά συνάντηση: Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 ΩΡΑ 11:00-13:00

Β´ συνάντηση: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2021 ΩΡΑ 11:00-13:00

Β συνάντηση: Η σχέση του αγοριού με τη ροδιά περνάει από διάφορα στάδια και φάσεις. Ποια είναι αυτά τα στάδια και πώς το αγόρι θα χάσει για λίγο την επαφή με την αλήθεια του και θα περάσει στην απληστία; Πώς εκφέρεται η απληστία του και τον οδηγεί στο να χάσει τη χαρά του στο εδώ και τώρα; Θεμελιώδη ερωτήματα για τη ζωή του ανθρώπου. Μπορούν τα παιδιά να κατανοήσουν βαθιά κάποιες έννοιες; Το παραμύθι μας, δίνει την ευκαιρία να ανοίξουν τα παιδιά την καρδιά τους και με έμπνευση και φαντασία να απαντήσουν , όπως πάντα άλλωστε και σε αυτά τα ερωτήματα.

Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.

Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Κόστος συμμετοχής: 8€ για κάθε συνάντηση / 15€ για τα αδέλφια.              

Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 / 6942533497.        
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου