Εργαστήρια για ΕΦΗΒΟΥΣ, GRAFFITI, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΣΧΕΔΙΟ

Μαθήματα Graffiti -Street Art για εφήβουςΑναρωτιέσαι τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις στους τοίχους της γειτονίας σου; Πώς ζωγραφίστηκε εκείνο το κτήριο; Υπάρχει κάπου που το διδάσκουν; Εάν είσαι 12-18 και θέλεις να μάθεις την τέχνη του Graffiti, του Street Art και της Τοιχογραφίας, θα μας βρεις στο Art Factory.
Έπειτα από δέκα χρόνια στο χώρο του street art, ο Γιώργος Φανάρας θέλησε να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μαζί σας. Σκοπός: να αποκτήσετε και εσείς τις δικές σας εμπειρίες με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Αντικείμενα μελέτης είναι τεχνικές πάνω στο χρώμα, την μορφή και τα γράμματα, μέσα από το ύφος του street art. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές αρχές σχεδίου και ταυτόχρονα να πειραματιστούν υπό καθοδήγηση με υλικά όπως σπρέι, στένσιλ, μαρκαδόρους, πλαστικά χρώματα και τοίχους. Στόχος: ο μαθητές να είναι ικανοί να φτιάξουν στένσιλ, γραμματοσειρές και χαρακτήρες, αλλά και να συνεργάζονται ζωγραφίζοντας τοιχογραφίες.

Σκοπός:  Εκμάθηση στις Βασικές Αρχές σχεδίου, χειρισμός υλικών και εργαλείων (spray, μολύβι, μαρκαδόρος κ.α.), σχεδιασμός γραμματοσειρών και χαρακτήρων, μεταφορά σχεδίου σε κλίμακα, κατασκευή στένσιλ.

Στόχος:   Λειτουργία και συνεργασία σε ομάδα, κατανόηση Βασικών Αρχών σχεδίου και γραμματοσειράς, μελέτη και εκπόνηση σχεδίων, εξάσκηση εικαστικής και γραφιστικής αντίληψης.

Συντονίζει: Γιώργος Φανάρας, ζωγράφος, graffiti artist, εκπαιδευτικός. 

Κάθε Σάββατο 3:00-5:00μ.μ.

Κόστος συμμετοχής:  35€ η μηνιαία συνδρομή.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου , ώρα 15:00 μ.μ. 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλ: 2315509752, 6942533497

Υδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη ( Λαμπράκη, Στροφή Τριανδρίας)

                   Ζωγραφική και Σχέδιο για εφήβους 13 - 16 ετών.

Το εργαστήριο θέλει να δώσει τα εφόδια στα μεγαλύτερα

παιδιά και εφήβους να εξελίξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Μέσα από τη μοντέρνα αισθητική που προσελκύει το ενδιαφέρον

των νέων, θα ασχοληθούμε με σύγχρονες τεχνικές σχεδίου και

ζωγραφικής.

 Με τη βοήθεια μιας πιο σύγχρονης θεματολογίας εικόνων, θα μελετήσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού σχεδίου, της προοπτικής και του χρώματος. Θα εξερευνήσουμε τεχνοτροπίες και υλικά όπως ακρυλικά, ξηροπαστέλ, μελάνι, κάρβουνο κλπ. Στόχος είναι οι μαθητές να φιλοτεχνήσουν μια σειρά από δικούς τους πίνακες και σχέδια. Μελετώντας τα χνάρια των μεγάλων ζωγράφων οι μαθητές θα αναζητήσουν το δικό τους προσωπικό ύφος.

Το πρόγραμμα ενδείκνυται και για μαθητές που θέλουν να προετοιμαστούν για το καλλιτεχνικό σχολείο όπως και για εφήβους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καλλιτεχνικές σπουδές στο μέλλον.                                                                                 

Συντονίζει: Τατιάνα Τριγώνη εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός. 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλ: 2315509752, 6942533497.

Υδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη ( Λαμπράκη, Στροφή Τριανδρίας)Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου