Οι εκδηλώσεις του Νοεμβρίου.

Βουτιά στα χρώματα του Βαν Γκόγκ !
Εργαστήριο για παιδιά 5 - 7 ετών.
4 συναντήσεις.
Ανακαλύπτουμε το έργο του μεγάλου ζωγράφου με ζωγραφική και παιχνίδι.
Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία της τέχνης μέσω των εικαστικών τεχνών και του θεατρικού παιχνιδιού. Γνωστοί πίνακες της ιστορίας της τέχνης ζωντανεύουν και γίνονται τοπία θεατρικής δράσης και πυγή έμπνευσης για φανταστικές ιστορίες. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους μεγάλους ζωγράφους και το έργο τους μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές και τα παιχνίδια σκηνικού αυτοσχεδιασμού.
Πρώτος σταθμός, τα πολύχρωμα έργα του Βαν Γκόγκ!
Η γνωριμία με τους μεγάλους ζωγράφους θα συνεχιστεί και με άλλες ενότητες.
Πώς ήταν η Ισπανία στην εποχή του Πικάσο; Τι έκανε ο Μικελάντζελο τα πρωινά του; Τι θα γινόταν αν ζωντάνευε ένα πορτραίτο του Ρενουάρ ή του Βαν Γκογκ; Πως πετούσαν οι μηχανές του Λεονάρντο Νταβίντσι; Παραμύθια, φανταστικές ιστορίες, κλασική λογοτεχνία, πίνακες ακόμα και μουσικά κομμάτια αποτελούν την αφορμή για θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δημιουργίες. Τα παιδιά κατακτούν τη γνώση με βιωματικό τρόπο μέσα από την έκφραση, την επικοινωνία και την συνεργασία.
Παίζουμε μαθαίνοντας και μαθαίνουμε παίζοντας!
Υπεύθυνοι: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός. Τατιάνα Τριγώνη, εικαστικός, σκηνογράφος.
Διάρκεια μαθήματος : 2 ώρες, κάθε Τρίτη 5:00-7:00 μ.μ. 
Που: Art Factory, Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών, Υδρας 44Β, 54638, Θεσ/νίκη.
Κόστος Συμμετοχής: 30 μηνιαία συνδρομή /25€ αδέρφια. Ετήσια εγγραφή 5€.
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2315509752, 6942533497.


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ VAN GOGH ! 
Καλλιτεχνική δράση για γονείς και παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών.
Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά.
Ο Βαν Γκογκ λάτρευε την φύση, τις μυρωδιές και τις ομορφιές της. Του άρεσε να ταξιδεύει με τα πινέλα του σε μαγικούς ουρανούς με φωτεινά αστέρια, που σχηματίζουν όμορφα και παράξενα σχήματα πάνω στο ατελείωτο μπλε πέπλο. Το βράδυ, αργά, επέστρεφε στο αγαπημένο του δωμάτιο στην Αρλ, δίπλα από τον φίλο του Πωλ Γκωγκέν, όπου μπορούσε να γράφει και να διαβάζει με την ησυχία του.
Μα ποια ακριβώς είναι τα τοπία που ζωγράφιζε ο Βαν Γκογκ; Και τι είναι αυτά τα παράξενα σχήματα στον ουρανό; Το δωμάτιο του μοιάζει με το δικό μας;
Ένα υπέροχο ταξίδι στη ζωή του Βαν Γκογκ γεμάτο εικόνες, παιχνίδι και ζωγραφική. Τα παιδιά γνωρίζουν τον μεγάλο και διάσημο ζωγράφο μέσα από το εικαστικό του έργο, με την βιωματική εμπειρία που προσφέρει η θεατρική διαδικασία.
Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγος.
Σοφία Βούλγαρη, ηθοποιός
Πότε: Κυριακή 24 Νοεμβρίου.                                                                  
Ώρα 10:30- 11:30. Και 12:00- 1:00.                                                                       
Κόστος συμμετοχής: 10€ για το ζευγάρι παιδιού-γονιού. 16€ για τα δύο αδελφάκια.  Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 και 6942533497.                                                                                 
Διευκρινίσεις: Ερχόμαστε με άνετα ρούχα. Δεν υπάρχει χώρος για τα καρότσια.
                                                                                                

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ, του Ρόμπερτ Φίσερ.                        
Το κάστρο της σιωπής και της γνώσης.  Για παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι.3 συναντήσεις. 
Ένας καλός, ευγενικός και στοργικός ιππότης αποφασίζει μια μέρα να βγάλει την πανοπλία του. Όμως κάτι τρομερό συμβαίνει… Η πανοπλία του έχει σκουριάσει και δεν βγαίνει με τίποτα! Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά, μια γλυκιά και συγκινητική περιπέτεια, δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα από τον Ρόμπερτ Φίσερ, που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.
Και πώς θα γίνει αυτό; Μα θα το ανακαλύψουμε μαζί στο ArtFactory με ένα ευφάνταστο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την δημιουργική γραφή με τις θεατρικές τεχνικές. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 αυτοτελείς συναντήσεις, οι οποίες θα δουλεύουν διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος, αλλά και των μεμονωμένων συναντήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και πάνω.
Πότε:  17 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-1:00. Β συνάντηση.
Το κάστρο της σιωπής και της γνώσης. Δύο κάστρα που δεν μοιάζουν με όσα γνώρισε ο ιππότης μέχρι σήμερα, θα του αποκαλύψουν την ομορφιά και την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και την σημασία της αγάπης. Παιχνίδια συνειρμών, ρόλων, στίχοι τραγουδιών και «μαγικοί καθρέφτες» μας καλούν να παίξουμε, να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε σε μια υπέροχη περιπέτεια που μας ταξιδεύει από κάστρο σε κάστρο!
Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.
Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.
Κόστος συμμετοχής: 10€, 16€ για τα δύο αδερφάκια.8€ για όλες τις συναντήσεις.              
Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315509752 και 6942533497.                            
 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-1:00.Γ΄ συνάντηση.
Το κάστρο της Θέλησης και της Τόλμης. -Τι γυρεύεις στο κάστρο της Θέλησης του Θάρρους; - Μπορείς να σκεφτείς κανένα καλύτερο μέρος να μείνω; Είμαι ο Δράκοντας του Φόβου και της Αμφιβολίας. Λίγο πριν φτάσει στην κορυφή της Αλήθειας, ο ιππότης έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση έως τώρα. Τα μαθήματα που πήρε από το ταξίδι του θα τον βοηθήσουν; Μέσω της αφήγησης, του παιχνιδιού, της δραματοποίησης και της δημιουργικής γραφής αναζητούμε τους δικούς μας δράκους του Φόβου και της Ανασφάλειας με σκοπό να τους αντιμετωπίσουμε!
20 Οκτωβρίου, ώρα 11:00- 1:00. Α΄ συνάντηση. 
Το δίλημμα και το μονοπάτι της Αλήθειας. Τι θα κάνει ο ιππότης μας όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βγάλει την πανοπλία του; Πόσο εύκολη είναι μια τέτοια απόφαση, η οποία, όμως, θα τον οδηγήσει στο μονοπάτι της Αλήθειας; Μέσω του γραπτού λόγου, της ατομικής έκφρασης, αλλά και της συνεργασίας, τα παιδιά διερευνούν τα συναισθήματα και τα διλήμματα του ήρωα, αποκτώντας ενσυναίσθηση και κατανοώντας την σημασία της επιλογής, της αποφασιστικότητας και  του στόχου.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου