ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 Το ArtFactory Εργαστήριο Τέχνης είναι ένας χώρος μάθησης και δημιουργίας με άξονα την Τέχνη. Από το 2008 η μύηση των παιδιών και των ενηλίκων στον ανεξάντλητο και ευρηματικό κόσμο των Εικαστικών Τεχνών είναι ο βασικός στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσα από εργαστήρια ,φεστιβάλ, εκδηλώσεις και δημιουργικά πάρτι. Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες, τα εφόδια και τις τεχνικές γνώσεις για 
-       να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους.
-       να ανακαλύψουν τον πλούτο της εικαστικής γλώσσας μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χειροτεχνία, το κολάζ ,την κατασκευή μάσκας και μαριονέτας ,τη φωτογραφία κ.α.
-       να εξοικειωθούν με την ιστορία της τέχνης μελετώντας το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών και να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα.
 Αναζητώντας νέους εκπαιδευτικούς δρόμους, με στόχο την ανάπτυξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας, προστέθηκαν καινοτόμα εργαστήρια Θεατρικής Αγωγής, Δημιουργικής Γραφής , Αρχιτεκτονικής για παιδιά, Stop Motion Animation, Πειράματα φυσικής κα. Η ομάδα του ArtFactory επιμελείται την διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων – εκδηλώσεων σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μέσα στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας στην τοπική κοινωνία και της αλληλεγγύης, γίνεται χορηγός καλλιτεχνικών προγραμμάτων σε συλλόγους γονέων, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς κα.
Απώτερος στόχος είναι να επωφεληθούν μικροί και μεγάλοι από τους γνωστικούς και βαθύτατα επικοινωνιακούς μηχανισμούς της δημιουργικής διαδικασίας.


  «Γιατί η τέχνη δεν είναι για τους λίγους αλλά ούτε και για τους πολλούς, είναι για τον καθένα μας προσωπικά » Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Συνεργασία με συλλόγους γονέων και άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς.
Σε μία εποχή που το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα έχει να ανταποκριθεί σε δύσκολες προκλήσεις, ο πολιτιστικός σύλλογος του Art Factory ενδυναμώνει τις σχέσεις συνεργασίας  με τους συλλόγους γονέων ,με σκοπό την υλοποίηση καλλιτεχνικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων .Με στόχο την ανάπτυξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και δίνοντας έμφαση στην παιδική ηλικία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καλλιτεχνικές δράσεις εκεί που υπάρχει το κάλεσμα και η ανάγκη για τη διάδοση πολιτιστικών αξιών μέσα από την τέχνη. Αναζητούμε τρόπους μετάδοσης της καλλιτεχνικής παιδείας σε ευρύτερα πληθυσμιακά στρώματα ανεξαρτήτου ηλικίας , εθνικότητας, μορφωτικής και οικονομικής κατάστασης.
Υποτροφίες Μαθητών και ανταποδοτικότητα στην κοινωνία.
Ο σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα υποτροφίας σε μαθητές που η έλλειψη των οικονομικών μέσων δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων. Σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ( όπως η Άρσης, Το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κ.λ.π) παιδιά και ενήλικες έχουν δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα του εργαστηρίου.Παράλληλα, δωρεάν εκδηλώσεις οργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την διάδοση της σπουδαιότητας και την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας.
Εθελοντισμός και εκπαίδευση εθελοντών.
Μέσα στα πλαίσια της συλλογικότητας, οι συνεργάτες και τα μέλη του Art Factory έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία και εξειδίκευση στην διδακτική των τεχνών.
Συνεργάτες 
 Η Τατιάνα Τριγώνη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Το 1998 εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών LA CAMBRE INSAV με εξειδίκευση στη σκηνογραφία. Κατά την επτάχρονη παραμονή της στο Βέλγιο εργάστηκε ως σκηνογράφος και εικαστικός και ταυτόχρονα απέκτησε τις πρώτες εμπειρίες στη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών, σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών σχολείων.  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της σκηνογραφίας και συμμετείχε σε εκθέσεις εικαστικών τεχνών. Δίδαξε αισθητική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης για επτά χρονιά. Συνεργάστηκε με τη ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών πραγματοποιώντας εργαστήρια  ζωγραφικής και σχεδίου για ενήλικες, για γονείς και παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης σχεδίασε και υλοποίησε το εκπαιδευτικό προγράμματα ''Η κεραμική τέχνη και οι πολιτισμοί της αρχαίας Ελλάδας'' με επισκέψεις δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.  
Παράλληλα, συνεργάστηκε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων για παιδιά. ( Δήμος Θεσσαλονίκης παιδικά φεστιβάλ :Κυριακές στα Σφαγεία,Elephantastico, Δήμος Καλαμαριάς παιδικό φεστιβάλ Παραθινούπολη, Δήμος Νεάπολης Συκεών, παιδικό φεστιβάλ Βαλκανική πλατεία, Art is Hard kids day, κα.) Με την εμπειρία και την έρευνα στον χώρο της εκπαίδευσης, ιδρύει το 2008 το Εργαστήριο Τέχνης με στόχο την εξειδικευμένη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών. Το όμορφο αυτό ταξίδι εμπλουτίστηκε με τα χρόνια με καλλιτεχνικά δρώμενα,διοργανώσεις φεστιβάλ,συνεργασίες με συλλόγους γονέων και πολλές άλλες πρωτοποριακές δράσεις και διαθεματικά εργαστήρια σε συνεργασία με άλλες καλλιτεχνικές ειδικότητες. Από το 2020 παρακολουθεί μαθήματα σεμιναριακής κατάρτισης πάνω στο Art Therapy απο το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.Σήμερα συνεχίζει με πάθος το έργο του εργαστηρίου, υπό το νέο όνομα ArtFactory(2016), αναζητώντας τρόπους που εντάσσουν την τέχνη στην καθημερινότητα της ζωής και διαδίδουν την αναγκαιότητα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην παιδική ηλικία… και όχι μόνο. Εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός.  

 Η Σοφία Βούλγαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών  με το "Θέατρο της Άνοιξης". Στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται  πλέον, έχει συνεργαστεί με το ΔηΠεΘε Κοζάνης και Ιωαννίνων με τις θεατρικές ομάδες "Ούγκα Κλάρα" , "Oberon" και "Εν δυνάμει". Ενώ επί σειρά ετών συνεργάζεται με την "Πειραματική Σκηνή της Τέχνης".Παράλληλα με το θέατρο ,δραστηριοποιείται στο τομέα της εμψύχωσης και του θεατρικού παιχνιδιού με παιδιά και εφήβους, σε ομάδες και συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων σχολείων. Ηθοποιός, εμψυχώτρια.

Η Βικτώρια Φούρναρη  γεννήθηκε το 1977  στην Καβάλα. Σπούδασε  φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής γραφής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .Από το 2001 ως το 2008 δίδαξε στα ιδιωτικά σχολειά της Θεσσαλονίκης Ελληνικό Κολλέγιο, Αριστοτέλειο Κολλέγιο και Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, ενώ τώρα συνεχίζει την εκπαιδευτική της πορεία παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα και οργανώνοντας εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Η  Μαρία Καστανάρα  γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών στη κατεύθυνση Δραματολογία- Παραστασιολογία και Interior Design στο ΙΕΚ Ακμή Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα,  στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, σε θεατρικά εργαστήρια και σχολεία. Απασχολήθηκε στο τομέα δημιουργικής απασχόλησης στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί σε διαδικτυακά περιοδικά στη στήλη Θεάτρου.            Θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων.

Ο Γιάννης Κατσιγιάννης γεννήθηκε στη Βοστώνη των Η.Π.Α. το 1971. Είναι συγγραφέας και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος της Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έργα του, όπως πεζά κείμενα, ποιήματα και θεατρικά, εκδόθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν  από μικρούς και μεγάλους. Επίσης, έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Από το 2011 διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε παιδιά και ενήλικες. Μερικοί από τους φορείς που τον φιλοξένησαν είναι το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ., η Κοβεντάρειος Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης, το Κ.Δ.Β.Μ. Καλαμαριάς, το Κέντρο Πολιτισμού Βαβυλωνία κ.α. Συγγραφέας, εξειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή. 


Μαρία Μπαχά, Θεατροπαιδαγωγός, απόφοιτη του τμήματος θεάτρου, της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια της σχολής παρακολούθησε τα μαθήματα της παιδαγωγικής του θεάτρου που συνετέλεσαν να ολοκληρώσει την διπλωματική της εργασία και διάλεξη με θέμα «Το εκπαιδευτικό δράμα και η συμβολή του στη διαχείριση του άγχους σε παιδιά προσχολικής ηλικίας». Κατόπιν εφαρμόστηκε στο πρότυπο Πειραματικό νηπιαγωγείο πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Έχοντας  εμπειρία πολλών ετών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας δούλεψε στο Ω2 πρότυπο μουσικό εργαστήρι ως Θεατροπαιδαγωγός, καθώς και στο νηπιαγωγείο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, οργανώνοντας και εφαρμόζοντας θεατρικά εργαστήρια . Συμμετείχε στον θεσμό Big Days που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος , προσαρμόζοντας στοιχεία από τη ζωή και το έργο μεγάλων συγγραφέων σε βιωματικά θεατρικά προγράμματα για παιδιά όπου και εργάζεται έως και σήμερα διοργανώνοντας προγράμματα εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού με συγκεκριμένες θεματικές , εμπνευσμένες από την καθημερινότητα καθώς και  από σύγχρονα και λαϊκά παραμύθια. Τέλος,  συνεργάζεται με δημιουργικά βιβλιοπωλεία και θεατρικά εργαστήρια, οργανώνοντας αυτοτελείς ή σε συνέχειες ομαδικές δράσεις για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Θεατροπαιδαγωγός.

Η Ελένη Τσιμίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και έχει παρακολουθήσει σκηνογραφία και θεατρικό φωτισμό στην Σχολή Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται από το 2002 με το βίντεο, τη φωτογραφία και το ψηφιδωτό και έχει επιμεληθεί σκηνικά και φώτα σε θεατρικές παραστάσεις. Είναι πτυχιούχος πιάνου και αρμονίας και έχει σπουδάσει και εργαστεί ως συντηρήτρια έργων ζωγραφικής. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και έχει πραγματοποιήσει πολυθεματικές δράσεις όπως γλυπτική με πηλό, σκηνογραφία, εικονογράφηση παραμυθιού, ταινίες stop motion, θέατρο σκιών, κατασκευές, ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικαστικών. Stop motion animation.

Φώτης Παπαστεφάνου .Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2006 ασχολείται με τη συγγραφή, τα κόμικς και την εικονογράφηση. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τις εκδόσεις "Έννατη Διάσταση", ["Παράδοξος Ύπνος" (2013), "Μικρές Ζωές" (2015, σενάριο: Θεόδωρος Παπαδόπουλος)] και δύο fanzines. Συμμετείχε σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και εργάστηκε στην εκπαίδευση παραδίδοντας μαθήματα για κόμικς, σχέδιο και διακόσμηση. Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Athens Voice και στην ιστοσελίδα socomic.gr. Αρχιτέκτονας, δημιουργός κόμικς.

Η Στέλα Παπαστεφάνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική και κινηματογράφο στο Α.Π.Θ.Είναι δημιουργός κόμικς και ταινιών.Από το 2006 έως σήμερα έχει εργαστεί στον χώρο της εκπαίδευσης διδάσκοντας εικαστικά και κόμικς σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες διακόσμηση, photoshop, autocad, αρχές σκηνοθεσίας και ιστορία κινηματογράφου.Σκηνοθέτης, δημιουργός κόμικς, αρχιτέκτονας.


Η Ναταλία Κοτσελίδου γεννήθηκε το 1992 στην Δράμα. Σπούδασε στο Τμήμα της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,με κύρια ειδικότητα Ειδική Αγωγή-Θεραπευτική γυμναστική . Συνεργάστηκε με τον Α.Σ. Αθλητική Αγωγή ως προπονήτρια ενόργανης γυμναστικής και με ιδιωτικούς φορείς δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε προγράμματα Ολυμπιακής παιδείας, γυμναστικής προπαιδείας και δράσεις με παραδοσιακά παιχνίδι. Γυμνάστρια, παιδαγωγικής γυμναστικής. 

 H Αναστασία Μπάρκα γεννήθηκε το 1991. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. ακολουθώντας την κατεύθυνση της σκηνοθεσίας. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για διάφορες παραστασιακές μεθόδους όπως το Θέατρο της Αγοράς( Forum Theatre) με τον  Adrian Jackson και τη σκηνική σύνθεση (Composition for Stage and Performance) με την Sondra Blanchard.  Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με την παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, ενώ έχει συμμετάσχει και στο 1ο Ευρωπαικό παιδικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Elephantastico». Ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς φορείς εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης, με την παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον καθώς και με δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θετρολόγος, θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου