ΦΕΣΤΙΒΑΛ


"Κυριακές στα Σφαγεία" 

Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ για Παιδιά

Δήμος Θεσσαλονίκης - Art Factory 
Από 5 Μαρτίου 2017 έως και τις 9 Απριλίου 2017 θα διαρκέσει η πετυχημένη διοργάνωση αφιερωμένη στα παιδιά που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον. Φέτος η διοργάνωση «πάει» δυτικά – πάει Σφαγεία.
Στο κτίριο των παλιών Δημοτικών Σφαγείων και στο πλαίσιο της επανάχρησης του πρόσφατα ανακαινισμένου χώρου, θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος εκδηλώσεων για παιδιά με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ», σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολυπολιτισμικότητα.
Κάθε Κυριακή τα σφαγεία θα μεταμορφώνονται σε ένα Εργαστήριο Τέχνης, ένα χώρο μάθησης και δημιουργίας για παιδιά με άξονα τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, τη γλυπτική και άλλα εργαστήρια.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους, να αυτοσχεδιάσουν και να ονειρευτούν με την βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών.Τη καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε η Τατιάνα Τριγώνη – Art Factory, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 05/03/2017
«Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες λέξεις»
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχεδιασμού κόμικς. Ένα συνδυαστικό εργαστήριο με τα παιδιά σε ρόλο συγγραφέα και σχεδιαστή κόμικς. Με οδηγό την φαντασία των παιδιών οι ήρωες θα αποκτήσουν λόγο και δράση δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σενάριο. Στην συνέχεια τα παιδιά θα σχεδιάσουν τις δικές τους ιστορίες σε μορφή κόμικς.
Εκπαιδευτές:
Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη δημιουργική γραφή
Γιάννης Κατσιγιάννης – συγγραφέας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη δημιουργική γραφή
Στέλλα Παπαστεφάνου – αρχιτέκτονας σχεδιασμού κόμικς
Φώτης Παπαστεφάνου – αρχιτέκτονας σχεδιασμού κόμικς

Κυριακή 12/03/2017
«Η φάρμα των ζώων και οι περιπέτειες της δημοκρατίας»
Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και θεατρικού παιχνιδιού. Με αφορμή το διάσημο σατιρικό κείμενο του Τζώρτζ ‘Οργουελ Η Φάρμα των ζώων θα κατασκευάσουμε τις μάσκες των ζώων, πλάθοντας έτσι τους χαρακτήρες – ρόλους της θεατρικής δράσης. Στην συνέχεια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την δραματοποίηση των ρόλων τα παιδιά θα ζωντανέψουν την ιστορία δίνοντας την δική τους λύση και εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.
Εκπαιδευτές:
Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός
Ελπίδα Χατζηκυριάκου – εικαστικός, εκπαιδευτικός
Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός
Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός
Κυριακή 19/03/2017
«Με χρώμα και νερό φτιάχνω την δική μου Θεσσαλονίκη»
Εργαστήριο πηλογλυπτικής για παιδιά. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την γλυπτική με πηλό φτιάχνοντας τα κομμάτια που θα συνθέσουν μια ολόκληρη πολιτεία. Με σπίτια, πολυκατοικίες, δέντρα, αυτοκίνητα κλπ. Από πηλό θα πλάσουμε την δικιά μας Θεσσαλονίκη.
Εκπαιδευτές:
Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός
Ελευθερία Καλπάκη – παιδαγωγός
Ελπίδα Χατζηκυριάκου – εικαστικός, εκπαιδευτικός
Μαρία Παπαδήμου – εικαστικός, εκπαιδευτικός
Κυριακή 26/03/2017
«Γράφω το δικό μου ποίημα και… το τραγουδώ»
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και μουσικής αγωγής. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα ποιήματα και στην συνέχεια θα τα μελοποιήσουν και θα τα τραγουδήσουν. Με την βοήθεια μικρών οργάνων και την συνοδεία των μουσικών, τα παιδιά θα δώσουν στις λέξεις ρυθμό και μελωδία.
Εκπαιδευτές:
Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη δημιουργική γραφή
Βιβή Χατζηαλεξίου – μουσικός, εκπαιδευτικός
Γιάννης Σίμου – μουσικός, κιθαρίστας
Μαρία Οικονομίδου – μουσικός, τραγουδίστρια
Σάββατο 08/04/2017
«Η σκακιέρα που ζωντανεύει»
Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το σκάκι μέσα από μια πολύ διασκεδαστική δράση. Θα κατασκευάσουμε μάσκες που ανήκουν σε όλα τα πιόνια της σκακιέρας και το κάθε παιδί θα αντιπροσωπεύει το πιόνι του. Στην συνέχεια οι κινήσεις των παιχτών θα καθορίζουν την θεατρική δράση μέσα από θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.
Εκπαιδευτές:
Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός
Σοφία Βούλγαρη – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός
Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός
Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Κυριακή 09/04/2017
«Ένα σύγχρονο πανηγύρι»
Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής. Ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια και μουσικές θα αναβιώνουν σε ένα σύγχρονο πανηγύρι για παιδιά. Τσουβαλομαχίες, αυγομαχίες, η μακριά γαϊδούρα, το γαϊτανάκι και πολλά άλλα παιχνίδια θα μας ταξιδέψουν στην ελληνική παράδοση και θα μας θυμίσουν το ξένοιαστο παιχνίδι μακριά από τους υπολογιστές και την σύγχρονη τεχνολογία. Με την συνοδεία μουσικής και με οδηγό το χαμόγελο των παιδιών η γιορτή αυτή θα κλείσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Εκπαιδευτές:
Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη δημιουργική γραφή
Σοφία Βούλγαρη – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός
Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός
Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

 Παραθινούπολη 2016
Η μεγάλη γιορτή των παιδιών.
Εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα:
" με τα μάτια ανοιχτά...βλέπω στα μάτια σου μια ζωγραφιά "

     
                                                                             ΤΕΧΝΟΤΟΠΟΣ
Εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί
12 & 13 Σεπτεμβρίου 2015
11:00 ως 21:00
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
 Eίσοδος ελεύθερη

     '' Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν..."  Μια τρισδιάστατη ,εικαστική αναπαράσταση ενός ζωγραφικού έργου , με τα παιδιά σε ρόλο κατασκευαστή, ζωγράφου, ηθοποιού και φωτογράφου. 

                                                                       


Παραθινούπολη 2015 

Graffiti Art Project «Ο Βυθός»

Αποτυπώματα από φυσικά και τεχνητά υλικά, ζωγραφική σε graffiti style με stencil τεχνική συνθέτουν έναν απίθανο μοντέρνο βυθό. Εκεί που η σύγχρονη τέχνη συναντάει την τέχνη του δρόμου με πολύ πειραματισμό, χρώμα και φαντασία. Το Σαββατοκύριακο 6-9μ.μ. βάλτε πρόχειρα ρούχα ( για λέρωμα) και ελάτε να βουτήξουμε στον "Βυθό" !! Είσοδος ελεύθερη στην πλαζ Αρετσούς,Καλαμαριά.23-24 Μαΐου. 

 Τεχνότοπος Φεστιβάλ για τις Τέχνες και το Παιδί.

PRIMITIVE MONSTERS !  Ένα εργαστήριο κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά, με χιούμορ και πολύ ευρηματικότητα.
 Εμπνευσμένο από το κίνημα των CARDBORDERS από το Άμστερνταμ ,που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους με φτηνά υλικά.
Κατασκευάζουμε με χαρτόκουτες τα πιο απίθανα φανταστικά τέρατα. Ανατρέχουμε στους αρχαίους πολιτισμούς και στην Primitive Art για μοντέρνες ιδέες.

Το Σάββατο 12-1 και την Κυριακή στις 11-12 το πρωί στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου