ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 '' Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν...Τα πορτραία του Πικάσο"   Μια τρισδιάστατη ,εικαστική αναπαράσταση ενός ζωγραφικού έργου , με τα παιδιά σε ρόλο κατασκευαστή, ζωγράφου, ηθοποιού και φωτογράφου.  

                                                                                  

 '' Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν..."                                        

                                                                      ΤΕΧΝΟΤΟΠΟΣ Εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί 12 & 13 Σεπτεμβρίου 20111:00 ως 21:00 Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

                                                     PRIMITIVE MONSTERS 

Πρωτόγονα Τέρατα από ανακυκλώσιμα υλικά στην εκδήλωση «Κυριακές στο Άνετον».Ένα εργαστήριο κατασκευής και θεατρικού παιχνιδιού. Με έμπνευση τους αρχαίους πολιτισμούς κατασκευάζουμε γιγάντιες μάσκες και μυθικά πλάσματα- τέρατα. Υλικά μας οι χαρτόκουτες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που με πολύ φαντασία και ευρηματικότητα μετατρέπονται σε μοντέρνα γλυπτά. Οι κατασκευές ζωντανεύουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι ρόλων.

 Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του Art Factory, χώρος μάθησης και δημιουργίας με άξονα την τέχνη, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και τα όρια της δημιουργικότητας τους . www.artfactorytrigoni.com
Εικαστικός- Σκηνογράφος Τατιάνα Τριγώνη,  Θεατρολόγος Σοφία Βούλγαρη


 Φεστιβάλ Τεχνότοπος 2014

"Κυριακές στο Άνετον" 2015  Σάββατο  9 Μαΐου  « η φτώχια δεν είναι έγκλημα» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι έμπνευση και δημιουργικότητα. Το Art Factory εμπνέεται από την  Arte Povera  και με “φτωχά” υλικά προσκαλεί τους μικρούς δημιουργούς να συνθέσουν μια εγκατάσταση στον χώρο φτιαγμένη από αλλόκοτα πλάσματα,  αλλιώτικα τοπία, πολύ φαντασία και πειραματισμό με ετερόκλητα υλικά.  Στις  12 -2 το πρωί , είσοδος ελεύθερη . Πολλά ακόμα εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις θα διαδραματίζονται στον χώρο υπό την διοργάνωση της  Άρσης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα!
Έκθεση έργων από μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης
 Εκπαιδευτικά εργαστήρια & παράλληλες δράσεις
Σάββατο 9 Μαΐου 2015
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών
Ζωγράφισαν, τραγούδησαν, έγραψαν ποιήματα, αφηγήθηκαν, σκηνοθέτησαν βιντεάκια και κατασκεύασαν ολόκληρη πόλη! Μαθητές και μαθήτριες από 11 σχολεία α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχαν στην καμπάνια «Η φτώχεια δεν είναι έγκλημα» που πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που διατηρεί η ΑΡΣΙΣ στο Δήμο Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Δήμο. Έδωσαν μορφή στη σκέψη και αποτύπωσαν τη «φτώχεια» με χρώματα, λέξεις και μουσικές!
Οι δημιουργίες τους, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 9 Μαΐου, στους φιλόξενους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.
Σύλλογοι, φορείς, σχολές, ομάδες της πόλης στηρίζουν την προσπάθεια των μαθητών και προσφέρουν τη δυνατότητα σε όσους διακρίθηκαν να συμμετέχουν δωρεάν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου